STF 4 – Kestävää viestintää Krepelinissä

Mistä tietää, että matkakohde tai majoituspaikka toimii kestävästi?

Tapoja on monia, mutta ensimmäinen asia on ryhtyä itse kertomaan omasta kestävän matkailun toimenpiteistään asiakkaille läpinäkyvästi.

Tämän me Krepelinissä aloitimme jo alkuvuodesta 2021 alkamalla julkaisemaan Instagram-tilillä ajatuksiamme omasta kestävän matkailun työstämme: #sustainablekrepelin.

Vastuullisen matkailun ajatusta tuki myös vuoden 2020 juttusarjamme matkailun trendeistä, joista moni liittyi oleellisesti kestävään matkailuun.

21.4.2021 teimme myös Visit Finlandin kestävän matkailun sitoumuksen, joka on julkisesti nähtävillä tässä. Haluaisimme myös rohkaista sinua, hyvä tämän tekstin lukija, tekemään saman sitoumuksen. Sen voi tehdä täällä. Kestävä kehitys on yhteistyötä!

Uusien kotisivujen julkaisun myötä meiltä löytyy 28.4.2021 alkaen nyt erillinen kestävän matkailun osuus kotisivuiltamme, johon julkaisemme uutisia kestävän matkailun edistymisestämme. Sama jatkuu Instagramin puolella #sustainablekrepelin-hashtagin alla säännöllisesti.

Seuraava etappi on hankkia kestävän matkailun sertifikaatti joltain niitä hallinnoivalta organisaatiolta. ECEAT Finland vaikuttaa tätä kirjoittaessa sopivalta. Sen laatukriteerit löydät täältä. (EDIT: 20.5.2021 pääsimme ECEATin jäseneksi).

Sitten kun joskus läpäisemme auditoinnin ja saamme kestävyydestämme mitattavaa niin voimme vielä lisätä kotisivuillemme Visit Finlandin kestävän matkailun merkin. (EDIT: 22.6.2021 saimme senkin).

Viestittävää riittää vieläkin, mutta tärkeintä on, että se on jatkuvaa.