Tervetuloa Krepeliniin

Tälle sivulle olemme keränneet tietoa kaikesta siitä mitä meiltä usein kysytään.

Jos et löydä vastausta täältä soita 0400 987 978 niin selvitetään!

Avaimet

Avaimet huoneistoosi saat vastaanotosta. Vastaanotto löytyy keltaisen päärakennuksen toisesta kerroksesta. Soita 0400 987 978 jos meitä ei siinä heti näy – emme joka tapauksessa ole kaukana.

Vastaanotto on auki 24/7 (koska päärakennuksen toinen kerros on samalla meidän koti). Jos tulet myöhään (klo 22-06 välillä), voimme halutessasi jättää avaimet huoneistosi lukkoon ja huoneiston oveen lapun nimelläsi. Hoidetaan muodollisuudet sitten aamulla. Soita niin sovitaan tästä etukäteen.

Ravintolat

Voimme suositella seuraavia ravintoloita. Kolme ensimmäistä löytyvät torilta. Tori näkyy 50 metrin päässä oikealla kun kävelet keltaisen päärakennuksen eteen kadun puolelle. Kaikissa takeaway.

Jungman löytyy torin rannasta, aivan sillan kupeesta. Kaksikerroksinen kelta-valkoinen talo. Paikallista, tyylikästä ja maukasta ruokaa. Menu vaihtuu vuodenaikojen mukaan. Kesäisin terassi ja aina merinäköala. Arkisin kahden vaihtoehdon lounas, muulloin a la carte. jungman.fi

Crazy Cat löytyy alatorilta vasemmalta reunalta kun katsot ylätorilta rantaan päin. Tunnelmallinen kellariholvimainen sisustus. crazycat.fi

Gastro sijaitsee torin ylälaidalla. Tyyli ehkä Jungmannin ja Crazy Catin välistä. Arkisin lounastarjoilu, muulloin a la carte. krsgastro.fi

Kahvila ”A piece of cake”: pikkusuolaista ja leivonnaisia. Arkisin kevy lounas. Facebook-sivu.

Jos sinulla on aikaa enemmän, löytyy 15 minuutin ajomatkan päästä Lind’s Kök, joka on trooppinen kasvihuoneravintola. Se on kesäaikaan hyvin suosittu, joten kannattaa tehdä pöytävaraus.

Lisää ravintoloita ja kahviloita löytyy sivustolta visitkristinestad.fi.

Aamiainen ja ruokakauppa

Meillä ei ole varsinaista aamiaistarjoilua sillä konseptimme on: ”Asu kuin kotonasi”.

Mutta: jokaisessa asunnossa on oma keittiö, jossa aamiaisen valmistaminen käy sujuvasti itse. Keittiösi kaapeista löytyy myös kahvia, teetä, kauraryynejä ja mysliä, jotka ovat käytettävissäsi. Koska olemme ns. kestävän matkailun kohde, tuotteet ovat myös kaikki luomua. Kerrothan lähtiessäsi, jos joku näistä on loppunut niin täytämme kaapit.

Tuoretuotteita voi ostaa omakustanteisesti K-Supermarket Selleristä osoitteesta Merikatu 4. Sinne on Krepelinistä 500 metriä rantaan päin.

Kesäkuun puolivälistä koulujen alkuun lämmintä aamiaista saa lisäksi ravintola Crazy Catin seisovasta pöydästä joka päivä hintaan 10 euroa per henki. Kauppatori 1.

Kaikkina vuodenaikoina voimme tarjota ryhmille aamiaisen naapurimme Eleonora Bed & Breakfastin aamiaishuoneessa silloin kun osa ryhmästä yöpyy Eleonorassa. Ota yhteyttä etukäteen niin sovitaan tästä.

Check out / uloskirjautuminen

Kesäaikaan ulos tulisi kirjautua kello 12.00 mennessä niin ehdimme siivota. Talviaikaan joustovaraa löytyy enemmän, joten kysy tilannetta sisäänkirjautuessasi tai sen jälkeen.

Sauna

Sauna on ilmaiseksi käytössäsi huonevarauksen yhteydessä, muuten sen hinta on 10 EUR / henki / tunti.

Saunamme on sähkösauna ja se löytyy oikealla olevan rakennusrivistön päästä kun seisot selkä päärakennukseen päin. Oven päällä kyltti, jossa numero 7. Saunan voit pyytää päälle koska tahansa vierailusi aikana.

Saunallemme on muuten tehty oma, englanninkielinen sivu Visit Finlandin japanilaisille turisteille suunnattuun ”Top Finnish Saunas”-kampanjaa varten ja sivu löytyy täältä.

Parkkipaikat

Auton voi jättää meidän sisäpihalle missä tahansa näet vapaata tilaa. Virallinen parkkipaikka löytyy kolmelle autolle heti pääportin vierestä Läntisen Pitkänkadun puolella. Auton voi pysäköidä myös päärakennuksen eteen.

Jos pihamme on täynnä, auton voi jättää Läntiselle Pitkällekadulle tai Kirkkokadulle. Kristiinassa ei ole pysäköinninvalvontaa 🙂

Jos sinulla on sähköauto, meiltä löytyy päärakennuksen pannuhuoneesta sisäpihan puolelta perinteinen viisinapainen voimavirtapistorasia, josta sähköautoja on useammankin kerran ladattu. Tarvitset vain autoosi sopivan sovittimen. Ilman sovitinta akkua voi ladata saunan päädyssä olevasta pistorasiasta. Latauksen hinta on 10-20 euroa riippuen latauksen pituudesta. Sovitaan tästä sisäänkirjautumisen yhteydessä.

Polkupyörät

Kesäaikaan meillä on maksutta käytössäsi polkupyöriä. Ne löytyvät pyörätelineestä Leivintuvan päästä, joka on ensimmäinen punainen rakennus oikealla kun seisot keltaisen päärakennuksen edessä.

Pyöriä saa lainata silloin kun niitä näkyy ja mitään varausjärjestelmää ei ole. Käytä niin kauan kuin haluat ja palauta. Kristiinassa ei pyöriä tarvitse lukita, joten siksi pyörissämme ei ole lukkojakaan 🙂

Jos haluat säätää istuinkorkeutta tai tehdä muita säätöjä, päärakennuksen alakerran kuistin komeron hyllyltä löytyy kuusiokulma-avain sekä pihtejä. Eli päärakennuksen valkoisesta ovesta sisään ja komero näkyy heti vasemmalla.

Näe ja koe

Päärakennuksen kuistin alakerrassa on sininen pöytä, josta löytyy kävelykarttoja, joihin on merkitty kaikki kävelymatkan päässä olevat nähtävyydet. Sama kartta löytyy digitaalisena täältä.

Meillä on kaksi esimerkkiohjelmaa yhden ja kahden päivän vierailulle. Ne löytyvät täältä.

Kristiinankaupungin tapahtumakalenteri puolestaan löytyy täältä.

Itse suosittelemme seuraavia:

 • Kävele. Kristiinankaupungissa on Pohjoismaisessa mittakaavassa täysin ainutlaatuinen 300 talon ehyt puutalokeskusta, jonka yksityiskohdissa ja tyylisuunnissa riittää ihmeteltävää. Paljon näet jo kun kävelet Krepelinistä Läntisen Pitkänkadun eteläpäähän, sieltä Itäisen Pitkänkadun pohjoispäähän ja sieltä taas Rantakatua eteläiseen Saunapuistoon. Tärkeimmät kohteet (sekä tehtäväreitti lapsille) löytyy osoitteesta krsdigimap.com. Sitten (kesäaikaan) onkin jo aika hakea Pukinsaaren Leirintäalueelta Suomen suurimmat jäätelötötteröt. Siis ihan oikeasti, ota vain yksi pallo! Muina aikoina suosittelemme Kristine Cafe & Cakes-kahvilaa.
 • Ulrika Eleonoran kirkko (katso aukioloajat täältä)
 • Lebellin Kauppiaantalo, Merimuseo ja Carlsron herraskartano
 • Tee Krepelinin omilla polkupyörillä piknik-retki Alesundin tai Skatan kyliin, tai Skatan eteläpuolella oleville Kanuunakallioille. Alesundissa ja Kanuunakallioilla voi uida meressä.
 • Kaupungin matkailusivuilta löytyy eripituisia vaellusreittejä.
 • Matkailuneuvonnasta löytyy lisätietoja. Se sijaitsee rannassa osoitteessa Merikatu 49. Useimmat tiedot löytyvät myös heidän kotisivuiltaan visitkristinestad.fi, esimerkiksi kätevä Infomappi, johon on kerätty kaikki mahdollinen tieto.
 • Meillä on myös tarjolla Krepelinin omia elämyspaketteja. Lisätiedot täällä.

Ostokset

Kaupungin Cittaslow-hengestä johtuen Kristiinankaupungissa on vain muutamia ostospaikkoja. Tärkeimmät kaupat löytyvät kaikki torin ympäriltä. Niiden lisäksi voimme suositella seuraavia:

Designia, artesaanisaippuoita, huonetuoksuja ja paikallisesti tuotettuja tekstiilejä sekä pienen pieni kahvila löytyy Kunstkomerosta osoitteesta Rantakatu 39.

Kirpputorit:

 • Kristiinan keskustassa osoitteessa Koulukatu 2 toimii Vintage & Stuff-liike 
 • Tavaratalo Talaksen alakerrassa on kirpputoriosasto.
 • Kirppis Engellan löytyy Lapväärtin kylässä 5 kilometriä Kristiinankaupungista itään.
 • Kaksi kirpputoria lisää löytyy Närpiön kaupungista, joka on puoli tuntia autolla pohjoiseen.
 • Muut kirpputorit toimivat lähinnä kaupunkitapahtumien yhteydessä ja niitä voi koittaa etsiä Googlesta tällä haulla. Kaupungin suuremmat tapahtumat puolestaan löytyvät täältä: visitkristinestad.fi/ajankohtaista.

Susanne’s Shop: käsitöitä ja paikallisia herkkuja Lapväärtin kylässä viisi kilometriä itään Kristiinankaupungin keskustasta.

Franz & Alexandra: lahjatavaroita ja sisustustuotteita ylätorin Kauppahuone Cornerissa.

Kristiinankaupungista käsin toimii myös Ayur Veda Nordic, josta löytyy ayur veda-filosofian mukaisia kauneuden- ja ihonhoitotuotteita. Voit tehdä ostokset kätevästi verkkokaupan kautta ja noutaa tuotteet postilaatikosta, joka löytyy sadan metrin päästä Krepelinistä osoitteesta Kirkkokatu 2a, valkoinen kivitalo. Mainitse tämä tilauksen yhteydessä. Voit toki tilata tuotteet suoraan kotiisikin.

Jos satuit pitämään huoneista löytyvistä paperikukista, ne ovat myynnissä. Joka huoneistossa on hieman erilainen valikoima. Kukat on meille tehnyt Lanart Paperflowers. Hinnat ovat 10-100 EUR / kpl, koosta riippuen. Jos sinulla on omia ideoita, Lanalta voi kysyä tarjouksia itse suoraan.

Krepelinillä on myös oma verkkokauppa täällä. Tuotteita voi ostaa myös suoraan vastaanotosta.

Lisää kaupungin ostospaikkoja on listattu tänne.

Lautapelejä

Päärakennuksen alakerran kuistilla on hyllykkö, josta voit lainata lautapelejä.

Postikortteja

Haluatko 1-2 kertaa vuodessa Kristiinankaupunki-aiheisen käsin kirjoitetun postikortin? Liity postituslistallemme! Emme myy emmekä tyrkytä niissä mitään, vaan kerromme vain viimeaikaisia kuulumisia lyhyesti. Listalle voi liittyä tätä kautta.

Hotelli Krepelinin postikortit

Pandemiat

Rohkenemme väittää, että yöpyminen Krepelinissä on tavallista hotellia turvallisempaa sillä huoneemme ovat huoneistoja, eli sinulla – ja vain sinulla – on koko vierailusi aikana käytössäsi oma asunto, jossa olo- ja makuuhuoneen lisäksi on oma keittiö ja kylpyhuone mikä luo automaattisen turvavälin muihin matkailijoihin. Yhteisiä tiloja (esim. aula, aamiaishuone, ravintola) meillä ei myöskään ole saunaa lukuunottamatta.

Näinä aikoina puhdistamme huoneistot sekä erityisesti keittiöt ja kylpyhuoneet erityisen huolellisesti ja pidämme myös kasvomaskia sisään- ja uloskirjautumisen yhteydessä. Muuten sitten Kristiinankaupunki onkin loistava valinta korona-ajan matkakohteeksi, sillä tämä on kaukana tärkeimmistä tartunta-alueista, isoja massatapahtumia ei nyt muutenkaan ole ja takeawayt onnistuvat joka ravintolasta. Ei siis muuta kuin kaupungin kaduille kävelemään ja ihmettelemään kolmensadan puutalon idylliä.

Miten Krepeliniin pääsee julkisilla?

Krepeliniin ja Kristiinankaupunkiin pääsee bussilla sekä pohjoisesta (Vaasan suunnasta), etelästä (Porin suunnasta) että idästä (Seinäjoen suunnasta) ihan keskustaan asti. Linja-autoasemalta on Krepeliniin viiden minuutin kävelymatka.

Porista ja Vaasasta liikennöi Satakunnan Liikenne, Vaasan ja Kristiinankaupungin väliä mm. Ingves & Svanbäck ja Seinäjoelta Urpolan ja Peuran Liikenne. Kaikki ajat ja reitit löytyvät osoitteesta matkahuolto.fi.

Tämä lisäksi Onnibussilla pääsee sekä etelästä että pohjoisesta viiden kilometrin päässä olevaan Lålbyn kylään, johon pitää Kristiinankaupungista tilata taksi. Aikataulut osoitteesta onnibus.com ja taksien tiedot mm. täällä. Itse suosittelemme Taksi Guldéniä: normitaksi 0400 365 430, tilataksi (1-9 henkeä) 040 124 1444.

Jos taksit ovat kaikki liikenteessä tai et saa heitä kiinni, voimme tulla myös ites hakemaan. Haku sisältyy huoneen hintaan. Soita meille ainakin päivää ennen niin sovitaan tarkka aika.

Tervetuloa Krepeliniin!

Kysy pois jos voimme olla vielä jotenkin avuksi!