STF 4 – Hållbar kommunikation i Krepelin

Hur vet du att en destination eller hotell är hållbar?

Det finns många sätt, men det första är att börja prata om dina egna hållbara turismåtgärder.

Det här är vad vi på Krepelin startade i början av 2021 genom att börja lägga upp våra tankar om vårt eget arbete med hållbar turism på vårt Instagram-konto. #stainablekrepelin.

Idén om ansvarsfull turism stöddes också av vår berättelserie om turismtrender 2020, varav många var relaterade till hållbar turism.

Den 21 april 2021 gjorde vi också Visit Finlands löfte för hållbar turism, som är allmänt tillgänglig här. Vi vill också uppmuntra dig, kära läsare, att göra samma löftet. Det kan ges här. Hållbar utveckling är samarbete!

Med publiceringen av den nya webbplatsen kommer vi nu att ha ett separat avsnitt om hållbar turism på vår webbplats, som börjar den 28 april 2021, där vi kommer att publicera nyheter om våra framsteg inom hållbar turism. Samma sak fortsätter på Instagram-sidan under hasardtaggen #sustainprepelin regelbundet.

Nästa steg är att skaffa ett hållbart turistcertifikat från en av de organisationer som hanterar dem. Just nu verkar ECEAT Finland lämpligt. Kvalitetskriterierna finns här.

När vi ibland klarar auditering och kan göra vår hållbarhet mätbar kan vi lägga till Visit Finlands märket av hållbar turism på vår webbplats.

Det finns fortfarande arbete att göra, men det viktigaste är att utvecklingen är kontinuerlig.