Hotel Krepelin - Rooms - A3 - Bedroom - Small

2021 alkuvuosi

Huh!

Olipahan alkuvuosi ja kesä!

Jälleen kerran meillä täällä Krepelinissä oli kävijämäärissä mitattuna ennätyskesä.

Korona nimitäin sai suomalaiset taas matkustamaan joukolla Suomessa ja turisteista selvästi näki, että paljon on jo Suomea nähty ja edellistä vuotta enemmän etsitään harvinaisia ja harvemmin vierailtuja paikkoja.

No Kristiinankaupunki jos mikä on juuri sellainen!

Hotelli Krepelin - Elämyspaketit - Instagram

Noin 90% kävijöistämme oli myös ensikertalaisia ja ihmetystä (positiivista sellaista) aiheutti se mikä täällä on parasta: laaja puutaloidylli, ystävälliset ihmiset ja viehättävä ympäristö. Moni kertoi varmasti tulevansa uudestaan nyt kun oli päässyt täällä asti kerran käymään.

Saman ilmiön totesi 100 Syytä-kampanjan tutkimus laajemminkin, josta teimme Kristiinankaupungin Elinkeinokeskuksen kanssa tällaisen lehdistötiedotteen 30.8.2021.

100 Syytä on muuten ollut ihan mahtava kampanja, joka on nostanut Kristiinankaupunkia aivan uusien ihmisten tietoisuuteen. Krepelinihän edusti Kristiinankaupunkia kampanjassa jo toista kertaa ja sieltä tulee meille ihan valtavasti liikennettä.

Huhtikuussa 2020 sieltä tuli mm. niin paljon liikennettä, että meidän kotisivut kaatuivat! Saimme ne nostettua päivässä ylös kun ostettiin palveluntarjoajalta lisää kapasiteettia.

Hotel Krepelin - Rooms - A2 - Bedroom

Tänä vuonna taas päätimme laittaa Krepelinin Facebook-mainoksen tauolle. Ei mitään järkeä mainostaa kesäaikaa enää, sillä kaupunki täyttyy turisteista jo ihan itsestään.

Kiireisimpinä aikona tuli jopa mieleen josko pitäisi laittaa pyörimään mainos, jossa sanotaan, että ”Älkää tulko!”. Niin paljon tulijoita oli heinäkuun puolivälissä!

Siinä olisikin mielenkiintoinen matkailuviesti 😉

No eipä siinä vielä kaikki:

Tuon kampanjan lisäksi meillä Krepelinin omistajilla eli Eskolla ja Harrilla on tänä vuonna ollut kädet täynnä töitä kolmen ison projektin kanssa, nimittäin päärakennuksen alakerran remontti, Kestävä Matkailu ja uudet kotisivut.

Remontti

Päärakennuksessahan meillä (ja edellisillä omistajilla) on ollut kaksisataa vuotta vuokralaisia, mutta siellä olleita kolmea huoneistoa ei ole koskaan kunnolla remontoitu. On vain vedetty uusia muovimattokerroksia lattiaan ja tapetteja seiniin.

Niinpä aloitimme seinien, sisäkattojen ja lattioiden purkamisen joulunpyhinä 2020. Se olikin hyvää aamutreeniä kun kiskot aamukuudelta sata vuotta vanhaa linoleumia lattiasta irti sorkkaraudalla!

Lopputulos on todella hieno ja kiitos siitä kuuluu tekijöille, mutta erityisesti kaupunginmuseo Carlsron museotyöntekijöille Lindalle ja Timjamille autenttisen vaikutelman suunnittelusta.

Remontoiduista huoneistoista valmiina on A2 ja A3 ja A1:n kanssa jatketaan tässä syksyllä. Kuvia huoneistoista täällä ja lisää remontista voit lukea täältä.

Hotel Krepelin - Rooms - A3 - Kitchen, living room & large bedroom

Kestävä Matkailu

Kestävä Matkailu viittaa Visit Finlandin käynnistämään Kestävän Matkailun Ohjelmaan, jossa koulutuksien, oman kehitysohjelman käynnistämisen ja auditoinnin kautta matkailutoimija voi ensin saada matkailutoimintaan liittyvän sertifikaatin ja lopuksi oikeuden käyttää Visit Finlandin Kestävän Matkailun merkkiä.

Tämä on erittäin tärkeä juttu.

Nimittäin jos meillä (ja koko kaupungilla) ei tätä merkkiä ole, ei meillä ole mitään asiaa Visit Finlandin valtakunnallisiin kampanjoihin mikä on melkein sama kuin että emme olisi olemassa.

Toinen syy on se, että uskomme, että kestävän ajattelun levitessä yhä useampi tulee äänestämään jaloillaan tehdessään vastuullisia valintoja. Isona asiakasryhmänä siellä ovat keskieurooppalaiset, jotka todennäköisesti palaavat tälle seudulle ensi kesänä elämän normalisoiduttua koronan jälkeen.

Mutta: Kestävän Matkailun filosofia sopii Krepelinin strategiaan täydellisesti sillä me täällä mm. näitä Krepelinin rakennuksia korjaamalla, jätteitä kierrättämällä ja tapahtumia järjestämällä nyt muutenkin vaalimme ympäristöä, vieraiden turvallisuutta ja omaa ammattiaitoamme. Joten asia jo pitkälti oli ns. hoidossa.

Lue lisää täältä.

Hotelli Krepelin - Kauppa - Kristiinankaupunki-kassi

Kotisivut

Laitoimme kotisivumme uusiksi talvella 20-21 ja siinä yhteydessä julkaisimme kolme uutta palvelupakettia sekä verkkokaupan. Käykäähän katselemassa. Lisää paketteja tulossa syksyllä!

Hotelli Krepelin - Elämyspaketit - Wellness

Sellaista!

Kristiinankaupunki ja Krepelin siinä sivussa ovat hyvässä nosteessa siis. Kaupunkiin on muuttanut joukko uusia ihmisiä, jotkut aivan pystymetsästä ja toisaalta täällä on saatu palveluita parannettua ja tietoisuutta lisättyä kaupungin olemassaolosta hyvin.

Me Eskon kanssa suunnittelemme jo ensi kesää – täällä nimittäin kävi 27.8.2021 kolme saksalaista matkailutoimittajaa keräämässä materiaalia omille markkinoilleen suunnattuihin matkailujulkaisuihin.

Sitä ennen olemme mukana Mikkelinmarkkinoilla 2-3.10., järjestämme pienimuotoisen Halloween-tapahtuman ja suunnittelemme ohjelmaa Merikaupungin Joulukodit-tapahtumaan 4.12. Société Helsingin kanssa, joka kävi täällä jo katsastamassa paikat 4.9.

Société Helsinki Lebellissä 2021-09-04

Hyvää syksyä!

Seuraava artikkeli tulee alkuvuodesta 2022.

Terveisin

Harri & Esko

PS. Jos päädyit lukemaan tätä liityttyäsi postikorttilistallemme, mutta et halua enää postikortteja, ilmoita siitä meilillä os. harri at krepelin piste fi niin poistamme tietosi listaltamme.