STF 1 – Krepelin aloitti kestävän matkailun kehitystyön

Krepelin lähti mukaan Visit Finlandin Kestävän Matkailun ohjelmaan tammikuussa 2021. Ohjelman periaatteet löydät täältä. Oman sitoutumispäätöksemme löydät tästä.

Visit Finlandin ohjelma on seitsenportainen ja sillä matkailutoimija voi lisätä

  • kestävää, reilua, ihmisoikeuksia ja tasa-arvoa edistävää
  • turvallisuutta ja laatua lisäävää
  • sekä- luontoa ja paikallista kulttuuriperintöa suojelevaa toimintaa.

Näin me Krepelinissä olemme tehneet toki jo muutenkin koska kestävyys on aina ollut meillä tärkeä asia, mutta tämän ohjelman kautta tavoitteena oli saada siitä ihan virallinen sertifikaatti.

Lisäksi: jos tuo sertifikaatti on 51%:llä paikallisista matkailutoimijoista, sen saa sitä kautta myös Kristiinankaupunki itse (edit: kaupunki sai sen syyskuussa 2022).

Ja koska kestävä matkailu on Visit Finlandin tärkeimpiä tavoitteita, eivät matkailutoimijat eivätkä kaupungit pääse ilman tätä sertifikaattia jatkossa Visit Finlandin kampanjoihin mukaan ollenkaan.

Uskomme myös, että asiakkaat tulevat jatkossa äänestämään jaloillaan eli valitsemaan enenevässä määrin sertifioituja yrityksiä.

Joten: asia on tärkeä. Siksi haastammekin nyt paikalliset matkailutoimijat tähän työhön mukaan.

Tässä ei kuitenkaan olla yksin: Kristiinankaupungin Elinkeinokeskus on juuri nimittänyt Janne Smedsin hankkeen paikalliseksi vastaavaksi ja hän auttaa meitä asioiden edistämisessä.

Joten eipä muuta kun Elinkeinokeskukseen ilmoittautumaan!