STF 5 – Krepelin on kestävä hotelli

Krepelinin kestävän matkailun sertifiointi etenee:

22.4.2021 oltiin jännän äärellä: laitoimme jäsenhakemuksen ECEAT Finlandille. Valitsimme ECEATin laatujärjestelmäksemme, koska se oli kaikenkattava eikä keskittynyt vain yhteen osa-alueeseen (eli se asettaa kriteereitä sekä luomutuotannolle, vesien ja luonnonsuojelulle, energian säästämiselle, jätemäärän minimoinnille että kulttuuriperinnön vaalimiselle ja taloudellisille näkökulmille).

20.5.2021 meidän, sekä toisen kristiinankaupunkilaisen majoituskohteen, Eleonora Bed & Breakfastin jäsenyys hyväksyttiin! Tämä on osoitus siitä, että kestävän matkailun kehitystyömme on myös ulkopuolisten todennettavissa.

10.6.2021 saimme sähköpostilla ECEAT Finlandin sertifikaatin. Paperiversio on näkyvillä vastaanotossa ja valokuva siitä alla.

13.6.2021 laitoimme Visit Finlandin kestävän matkailun merkin hakemuksen sisään ja 22.6.2021 saimme vihdoin oikeuden sitä käyttää: ”Kiinteistö Oy Krepelin täyttää kaikki Sustainable Travel Finland –merkille asetetut kriteerit, ja teille on täten myönnetty Sustainable Travel Finland –merkin käyttöoikeus osoituksena arvokkaasta ja pitkäjänteisestä työstä kestävän matkailun eteen.” Merkki näkyy meillä Visit Finlandin dokumenttina vastaanotossa. Tämän myötä meillä on myös oikeus käyttää STF-logoa sivuistollamme, kuten alla.

Itse merkki on meillä voimassa vuoteen 30.5.2022, mihin mennessä meidän pitää tehdä kehitys- ja päivitystyötä. Mutta sitähän tämä kestävyystyö on: jatkuvaa parannusta. Merkin myötä löydymme nyt Visit Finlandin Sustainable travel destinations-sivulta. Lisätietoja STF-ohjelmasta saat täältä.

1.9.2021 Elokuussa 2021 ECEAT auditoi meidät ja tekivät muutamia parannusehdotuksia, jotka lokakuuhun 2021 mennessä korjasimme. Ne löytyvät ”ECEAT audit” merkinnällä ”The plan”-välilehden ”Source”-sarakkeesta meidän kehityssuunnitelmasta.

26.3.2022 ECEAT Finlandin sertifikaattimme uusittiin. Siitä kuva alla.

13.4.2022 Visit Finland uusi STF-merkkimme käyttöoikeuden:

”Onneksi olkoon! Kiinteistö Oy Krepelin täyttää [jälleen] kaikki Sustainable Travel Finland -merkille asetetut kriteerit, ja teille on täten myönnetty Sustainable Travel Finland -merkin käyttöoikeus osoituksena arvokkaasta ja pitkäjänteisestä työstä kestävän matkailun eteen. Merkkinne on nyt voimassa sertifikaattinne mukaisesti + 2kk eli 31.5.2024 asti.

Teette hienoa vastuullisuustyötä! Erityinen kiitos hyvin yksityiskohtaisesta ja selkeästä toimenpidesuunnitelmasta. Suosittelemme teitä panostamaan vastuullisuusviestintään jatkossakin, jotta asiakkaat kuulevat kaikesta hienosta työstä mitä teette kestävän kehityksen eteen.”

Tämä ei jäänyt tähän vaan kolme muutakin paikallista matkailuun liittyvää yritystä (kolme ravintolaa) saivat sertifioitua itsensä, mikä tarkoitti, että VisitKristinestad-organisaatio pystyi hakemaan STF-merkkiä. Sen he saivat syyskuussa 2022 ja siitä löytyy Visit Finlandin lehtistötiedote täältä sekä VisitKristinestadin oma sivu täältä.

Työstä palkitaan

No eipä siinäkään vielä mitään, mutta Berliinin ITB-matkamessuilla maaliskuussa 2023 VisitKristinestad palkittiin parhaasta matkailun kestävyyskonseptista tästä STF-projektista johtuen. Lehdistötiedote asiasta täällä. Tämä puolestaan lisäsi kiinnostusta Kristiinankaupunkia kohtaan kestävän matkailun messuilla Düsseldorffissa huhtikuussa 2023.

Merkit, sertifikaatit ja palkinnot ovat toki hienoja, mutta rehellisesti voimme todeta, että liikevoitto ei todellakaan lähde niiden myötä välittömään nousuun. Tämä on sitkeää pitkän tähtäimen työtä hyvän asian puolesta ja vaikutukset alkavat näkyä ennen pitkää. Osallistumalla mukana näytät kuitenkin sen, että haluat tehdä töitä maailmanlaajuisesti tärkeän asian kehittämiseksi, joka toivottavasti on myös sinulle itsellesi tärkeää.

ECEAT_sertifikaatti_Krepelin_2022_2023