Krepelin-Lomat-Talvi

Talviloma

Ohjelmaehdotus talvilomaksi Kristiinankaupungissa

Pyhävuori - rinteet dronella

Talvi Kristiinankaupungissa

Talviloma tai hiihtoloma tulossa – mitä sitä keksisi?

Pohjanmaa ei ehkä ensimmäisenä tule mieleen laskettelurinteistään, mutta kyllä täällä niitä on ja Kristiinankaupungissakin yksi: Pyhävuori vain 15 minuuttia keskustasta.

Hiihdon ja laskettelun ympärille voikin täällä rakentaa aivan erilaisen talviloman, sillä Kristiinankaupungissa on sellaista mitä muualla ei ole: koko Pohjolan mittakaavassa aivan ainutlaatuista elävää historiaa ja puutaloidylliä, jota tullaan katsomaan kauempaakin.

”Länsirannikon kätketty helmi ”Christinae Stadh” edustaa Suomen oloissa harvinaisen hyvin säilynyttä tyylikästä puukaupunkia, joka on varjeltunut pohjoismaisten kaupunkien suurelta vitsaukselta: tulipalolta. Hyvin hoidetut puutalot, pääosin 1700- ja 1800-luvulta reunustavat säännönmukaisesti katuverkkoa, ja keskiössä UPEA kaupungintalo.”

Hotel Krepelin - Rooms - A2 - Bedroom

Päivä 1

Joten ensimmäisenä päivänä:

 1. Saapuminen Kristiinankaupunkiin
 2. Majoittuminen. Muun ohjelman sopiminen sisäänkirjautumisen yhteydessä (katso lisää kohdasta ”Muu ohjelma”).
 3. Lyhyt kaupunkikävely esimerkiksi kaupungin Digikartan kanssa. Paperikarttoja löytyy myös Krepelinin huoneistosta ja vastaanotosta. Täältä voit katsella etukäteen Kristiinankaupungin talvimaisemia.
 4. Illallinen ravintola Crazy Catissä.
Pyhävuori - lapset rinteessä

Päivä 2

Pyhävuori on auki arkisin klo 17-21 ja viikonloppuisin klo 11-17.

PAITSI: viikolla 9 / 2022 Pyhävuori on auki joka päivä klo 11-17. Suksia ja välineitä voi vuokrata ja ravintola löytyy. Katso muut tiedot tästä.

Muina viikkoina

 • Jos tulet arkisin, vietä päivä ensin kaupungilla (katso kohta ”Muu ohjelma”) ja siirry Pyhävuorelle klo 17.00:ksi.
 • Jos tulet viikonloppuisin: siirry Pyhävuorelle aamiaisen jälkeen.

 

Sitten vaan laskettelua tai hiihtoa koko päivän ulkoilmasta nauttien.

Pyhävuori - latu auringonlaskussa

Muu ohjelma

Lasketellahan voi Pyhävuorella vaikka joka päivä, mutta jos välillä tekee mielesi jotain muuta niin tässä muutama ehdotus:

 1. Arkisin voi lounaan syödä joko ravintola Jungmannissa, Gastrossa tai Crazy Catissä.
 2. Voit liittää Krepelinin varaukseesi yhden tai useamman meidän elämyspaketeista. Sovi tästä varausta tehdessäsi.
 3. Voit sopia paikallisen asukkaan toteuttamasta Doerz-elämyksestä kaupungin matkailusivujen kautta.
 4. Doerzeista erityisesti mainittakoon Kummituskävely. Jännittäviä koko perheen Kummituskävelyjä järjestetään ympäri vuoden. Katso päivät ja ajat täältä.
 5. Jos sinua kiinnostaa omatoiminen tutustuminen nähtävyyteen, museoon tai muuhun kohteeseen sen aukioloaikojen ulkopuolella, ota yhteyttä varausta tehdessäsi. Saamme järjestettyä monet paikat auki lyhyelläkin varoitusajalla.
 6. Kaupungin tapahtumat, nähtävyydet, ostokset ja muut elämykset löytyvät täältä. Matkailutoimisto auttaa ja neuvoo aina kaikissa asioissa.
 7. Ostospaikoista voimme suositella tyylikästä pientä Kunstkomeroa. Tarkista aukioloajat täältä.
 8. Kahvia saa kulman takaa Kristine Cafe & Cakesistä. Krepelinin huoneistossasi sinulla on myös oma keittiö, jossa ruokien valmistus käy kätevästi modernein välinein. Katso kaikki huoneistokuvaukset täältä.
Pyhävuori - latu päivällä

Lisää liikuntamahdollisuuksia

 1. Kristiinankaupungin hiihtolatujen tilanne selviää tässä Facebook-ryhmässä
 2. Muista liikuntamahdollisuuksista ja -tapahtumista kerrotaan tässä Facebook-ryhmässä
 3. Kun pakkasta on ollut tarpeeksi ja tarpeeksi pitkään, voi meren jäällä kävellä vaikka Kristiinankaupungin eteläkärkeen asti, josta löytyy suosittu ulkoilualue Kanuunakalliot. Jääreitti lähtee Jungman-ravintolan vieressä olevan Alma-hotellin edestä pitkän laiturin juurelta. Tarkat koordinaatit tässä.
 4. Torilta 10 minuuttia meren rantaa kävellen pohjoiseen löytyy Tiilitehtaanmäen-Pohjoislahden luontopolku, jossa on erilaisia reittejä. Sen kartta, ja muiden vaelluspaikkojen tiedot löytyvät täältä. Lähtöpisteen koordinaatit täällä.
 5. Liikunnan jälkeen maistunee sauna? Krepelinin asiakassauna löytyy pihapiiristämme ja lämpiää puolessa tunnissa. Voit varata sen soittamalla 0400 987 978 tai sopia oman aikasi sisäänkirjautumisen yhteydessä. Valokuvia saunasta löytyy täältä.
Krepelin-Lomat-Talvi-Leivintupa

Tervetuloa!

Krepelinin varaustiedustelut tällä lomakkeella tai suoraan Booking.comista.

Lähtiessäsi haluat ehkä ostaa mukaasi pienen palan Kristiinankaupunkia? Krepelinin verkkokauppaan olemme keränneet paikallisesti tuotettuja, tehtyjä tai hankittuja tuotteita ja niitä voi katsella täällä.

Tuotteita voi tulla katselemaan myös meidän vastaanottoon päärakennuksen yläkertaan.

Krepelin - Sisäpiha jouluna

”Hotelli Krepelin tarjoaa Suomen oloissa nostalgisen tyylikästä huoneistomajoitusta vuodelta 1812 peräisin olevassa entisessä merikapteenin hyvin säilyneessä talossa. Aika harvoin kotimaan kohteissa tulee tämä tunne – hei tää on melkein kuin Euroopassa – mutta nyt tuli 👍”. Laura, Suomi.

“Ystävällinen, yksilöllinen ja joustava palvelu. Kiitos upeasta majoituskokemuksesta!” Titta, Suomi

“Tunnelmallinen paikka, lämmin vastaanotto ja hiirenhiljaista rauhaa tilavassa huoneistossa historiallisessa puukaupungissa. Mahtava sijainti torin kulman takana. Erityismaininta saunatuvasta – se on pakko kokea!”