Valomaalaus

Valomaalaus on erikoinen valokuvaustekniikka, jolla voi toteuttaa jännittäviä tehosteita.

Homma menee näin:

 1. Huone pimennetään ja kameran suljin lukitaan auki
 2. Pysy ai-van liikkumattomana 10-30 sekuntia. Sillä aikaa kuvaaja ja avustaja tekevät ilmaan kuvioita taskulampulla.
 3. Kun kamera sulkeutuu, voit taas liikkua. Sitten katsomme miten meni ja teemme uuden oton, jos huomaamme parannettavaa. Alla oleviin kuviin on kaikkiin tarvittu 3-6 ottoa.

”Näin valomaalauksia ensimmäisen kerran Arcadia-yhtyeen Missing-musiikkivideossa vuonna 1985”, kertoo Harri Alatalo, Hotelli Krepelinin luova johtaja.

”Olin aivan ällikällä lyöty. Että tällainenkin on mahdollista!

Tein ensimmäiset omat valomaalaus-kokeiluni vuonna 1993, mutta vasta syksyllä 2021 idea ja toteutus kunnolla kohtasivat kun teimme valokuvaaja Arttu Haimin kanssa Krepelinin Instagramiin Neon Hotel-kuvasarjan”.

Nyt haluankin kutsua sinut, hyvä lukija, teettämään itsestäsi oman valomaalauksen Krepeliniin Halloween-viikonloppuna alkaen 28.10.2022 klo 18.00.

Ota kaverisi mukaan ja tule loihtimaan itsestäsi ainutlaatuinen valomaalaus, jollaista ei taatusti kellään muulla ole!

Kuvausajat ovat allaolevassa lomakkeessa. Päivitän sitä sitä mukaa kun varauksia tulee.

Jos ajat varataan loppuun, kuvauksia voidaan jatkaa 29.10. klo 1400 alkaen iltaan asti ja vielä sunnuntaiaamunakin 30.10. klo 1000-1300.

Tee näin:

 1. Laita minulle sähköpostia alla olevalla lomakkeella tai soita 050 407 6684 ma-pe klo 17-20 välillä, la-su klo 12-15 välillä niin sovitaan oma aikasi
 2. Mieti ennen kuvausta
  1. haluatko istua, seistä, maata tai olla jossain muussa asennossa.
  2. Mieti myös haluamasi taskulampun värit. Voit myös jättää nämä molemmat meidän päätettäväksi ja katsotaan yhdessä paikan päällä mitä syntyy!
  3. Voit myös ottaa mukaan jonkun esineen, jos haluat, että korostamme sitä kuvissa jotenkin.
  4. Inspiraatioksi voit täältä katsella muiden tekemiä valomaalauskuvia
 3. Vaatetus: parhaiten toimivat yksiväriset vaatteet, esim musta ja / tai valkoinen.
 4. Huom: koska kuvauksen aikana täytyy pysyä liikkumatta, tämä ei sovi ihan vauvaikäisille jos lapsi on kovin vilkas. Nukkuvaa, lepäävää tai istumaan kykenevää lasta voimme kuvata.

Kuvauspäivänä

 1. Tule Krepelinin päärakennuksen alakertaan 5-10 minuuttia ennen omaa aikaasi ja seuraa opasteita.
 2. Otetaan oma(t) kuvasi. Puolessa tunnissa ehtii ottaa 1-2 kuvaa.
 3. Yhden kuvan hinta on 39 euroa ja kaksi saat yhteishintaan 60 EUR. Kuvat voi maksaa käteisellä tai kortilla paikan päällä kuvauksen päätteeksi.
 4. Kirjoita listaan yhteystietosi. Arttu käsittelee kuvasi muutaman viikon sisällä, jonka jälkeen lähetän sinulle linkin omaan kuvaasi. Sen jälkeen voit käyttää sitä miten haluat hashtagin #hotellikrepelin kanssa. Paperikuvan esimerkiksi voi teettää Kristiinankaupungin Studio Safirissa.
 5. Jos annat luvan, käyttäisin mielelläni kuvaasi tulevina vuosina Krepelinin syysajan markkinoinnissa. Sovitaan tästä kuvausten päätteeksi.

Terveisin

Harri Alatalo

Ajanvaraus