Ljusmålningar

Ljusmålning är en speciell fotografisk teknik som kan användas för att skapa spännande effekter.

Så här fungerar det:

 • Vi mörklägger rummet och låser kamerans slutare öppen.
 • Stanna ab-so-lut stilla för 10-30 sekunder. Under denna tid skapar fotografen och assistenten mönster i luften med en ficklampa.
 • När kameran släcks kan du röra dig igen. Sedan ska vi se hur det gick och ta en ny bild om vi märker att det finns utrymme för förbättringar. Bilderna nedan tar alla 3-6 bilder.

”Jag såg ljusmålningar för första gången i Arcadia-bandets musikvideo Missing 1985”, säger Harri Alatalo, kreativ chef för Hotel Krepelin.

”Jag blev helt överväldigad. Att något sådant var möjligt!

Jag gjorde mina första experiment med ljusmålningar år 1993, men det var först på hösten 2021 som idén och förverkligandet verkligen möttes, när vi tillsammans med fotografen Arttu Haimi gjorde en fotoutställning Neon Hotel för Krepelins Instagram konto.”

Nu vill jag bjuda in dig, kära läsare, att göra din egen ljusmålning av dig själv hos Krepelin under helgen som börjar 28.10.2022 kl. 18.00.

Ta med dina vänner och kom och skapa en unik ljusmålning av dig själv, som ingen annan garanterat kommer att ha!

Se formuläret nedan för tider. Jag kommer att uppdatera den när bokningarna kommer in.

Om tiderna är fullbokade kan fotograferingen fortsätta från kl. 14.00 den 29 oktober till kvällen och även söndag morgon den 30 oktober från kl. 10.00-13.00.

Gör så här:

 1. Skicka ett e-postmeddelande via formuläret nedan eller ring 050 407 6684 för att boka tid.
 2. Tänk på
  • om du vill sitta, stå, ligga eller vara i någon annan ställning.
  • Tänk också på vilka färger i ficklampan du vill ha. Du kan också låta oss bestämma båda dessa saker och vi ser tillsammans på plats vad som kommer att skapas!
  • Du kan ta med dig ett föremål om du vill att vi ska lyfta fram det på något sätt i bilderna.
  • Som inspiration kan du se andras ljusmålningar här.
 3. Kläder: Enkelfärgade kläder är bäst, t.ex. svarta och/eller vita.
 4. Observera: Eftersom man måste vara absolut stilla under fotograferingen är detta inte lämpligt för småbarn om ditt barn är mycket aktivt. Ett sovande, vilande eller sittande barn kan fotograferas.

På inspelningsdagen

 1. Kom till bottenvåningen i Krepelins huvudbyggnad 5-10 minuter före din tid och följ skyltarna.
 2. Vi ska ta dina foton. På en halvtimme kan vi ta 1-2 bilder.
 3. Priset är 39 euro för en foto och 60 för två. Du kan betala kontant eller med kort på plats i slutet av fotograferingen.
 4. Skriv in dina kontaktuppgifter på listan. Arttu kommer att behandla ditt foto inom några veckor, varefter jag skickar dig en länk till ditt foto. Du kan sedan använda den som du vill med hashtaggen #hotellikrepelin. Du kan till exempel få ett pappersfoto gjort på Studio Safir i Kristinestad.
 5. Om du ger mig tillåtelse, använder jag gärna ditt foto under kommande år i Krepelins marknadsföring. Låt oss komma överens om detta i slutet av fotograferingen.

Med vänliga hälsningar

Harri Alatalo