Krepelinin piha kesämarkkinoilla

Antiikkimyyjäksi Krepelinin pihaan?

MBXD0209

Etsimme antiikkimyyjiä Krepeliniin

Krepelinin piha on aivan Kristiinankaupungin keskustassa oleva aito merikauppiaan pihapiiri. Päärakennus on vuodelta 1812 ja muut rakennukset vuosilta 1806 ja 1860. Lisää pihapiirin historiasta voit lukea täältä. Me nykyiset omistajat, veljekset Harri ja Esko, asumme päärakennuksen yläkerrassa ja pidämme pihapiirissä Krepelinin huoneistohotellia.

Olemme myös antiikkisukua: isoisämme Esko Jylli oli valtakunnan tasolla palkittu meklari jonka perintöä puolestaan isämme Pasi Jylli jatkoi pitkälle 2000-luvulle. Olemme siis molemmat viettäneet koko pienen ikämme isän kanssa kuolinpesiä tyhjentäen ja huutokaupoissa hääräten. Nykyään nyt kuitenkin pääosin keskitymme tähän hotellitoimintaan.

Markkinoita järjestettiin Kristiinankaupungissa aikoinaan talkootöillä, mutta vuosien varrella niiden koko laajeni talkooporukan resursseja suuremmaksi joten kaupungin Elinkeinokeskus ulkoisti niiden järjestämisen suomalaiselle TMK:lle. Tästä syystä itse markkina-alueella Kristiinankaupungin toreilla ja kaduilla myydään nykyään pääosin ruokaa ja tuontitavaraa.

Tämä taas on syy miksi haluamme Krepelinin pihaan enemmän antiikkimyyntiä ja käsityöläisiä. Haluamme sitä kautta luoda pihaan aitoa vanhanajan makkinatunnelmaa.

Krepelinin piha kesämarkkinoilla

Antiikkipiha

Krepelinin Antiikkipiha järjestetään Kristiinankaupungin markkinoiden yhteydessä ja niihin nyt siis etsimme muutamaa uutta vakituista myyjää.

Markkinoiden tarkat päivämäärät ilmoitetaan noin puoli vuotta etukäteen kaupungin matkailusivuston tapahtumakalenterista, joka löytyy täältä.

Kaksipäiväiset Kristiinankaupungin Kevätmarkkinat ovat ennen tai jälkeen pääsiäisen la-su

Nelipäiväiset Kristiinankaupungin Kesämarkkinat heinäkuun puolivälissä to-su

Kaksipäiväiset Kristiinankaupungin Mikkelinmarkkinat taas syys-lokakuun vaihteessa la-su

Kirkkokadun Iltatori

Iltatorit

Yllä olevan lisäksi pienempiä tori-iltoja järjestetään

  • heinäkuussa keskiviikkoisin klo 17-20 (ns. Iltatori). Lue lisää Iltatorista täältä. Iltatoreille voi myös tulla myymään.
  • sekä Kristiinankaupungin Cittaslow-viikolla Kaupunkikirppiksen yhteydessä. Katso viimeisimmän viikon ohjelma täältä ja lue lisää Cittaslow-aatteesta täältä.
Krepelinin Antiikkipiha kesämarkkinoilla

Krepelinin piha

Krepelinin piha on läpi tontin kulkeva piha aivan Kristiinankaupungin keskustassa kivenheiton päästä torilta ja saa siksi aikaan kaupungin tapahtumien yhteydessä jatkuvan asiakasvirran pihan läpi. Pihaan kuuluu päärakennus sekä Leivintupa- ja Makasiinirakennus, joissa kaikissa on Hotelli Krepelinin huoneistoja. Katso huoneistokuvaukset täältä.

Pihaa rajaa myös noin 500 neliön makasiini, jossa meillä on vuokrayrittäjänä Arabiaa, Iittalaa ja muuta antiikkia myyvä paikallinen Tuparenki. He pitävät pihassa myös munkkipossukahvilaa, joita possuja nauttimaan jo pelkästään tullaan pitkän matkan päästä. Heiltä saa myös teetä, kahvia ja grillimakkaraa.

Piha on pääosin soraa ja myyntipaikat sijaitsevat pääosin tällä soralla. Sen lisäksi on neljä nurmikkopaikkaa. Myyntipaikkoja on yhteensä kaksikymmentä alkaen 2×1 metristä 5×5 metriin.

Pihapiiristä löytyy myös kauppiaille tarkoitettu WC. Kivenheiton päästä löytyy lisäksi kolme ravintolaa, joissa lounasta saa noin 15 euron hintaan ja illallista usein a la carte-periaatteella. Ja toki markkinatorilla on sitten niitä ruokamyyjiä.

Kirkkokadun Iltatori heinäkuussa 2022

Vaihtoehtoja

Jo Krepelinin piha on sinulle entuudestaan tuntematon, voit tulla ensin kokeilemaan myyntiä ”kevyesti” esimerkiksi Kevät- tai Mikkelinmarkkinoille. Olet toki tervetullut osallistumaan myös suoraan Kesämarkkinoille, jossa neljän päivän aikana kaupungissa käy jopa 60 000 ihmistä. Kokeilla voi myös kesän Iltatoreissa sekä Kaupunkikirppiksillä.

Tavoitteenamme on pitkäaikainen yhteistyö, mutta ymmärrämme hyvin kaiken tähän liittyvän logistiikan ja muut haasteet, joten olemme asiassa joustavia. Esimerkiksi Kesämarkkinoilla voi hyvin olla kolme päivää esimerkiksi torstaista lauantaihin tai perjantaista sunnuntaihin.

Tavoitteenamme on tehdä Krepelinin pihaa ja sitä kautta Kristiinankaupunkia tunnetuksi nimenomaan antiikista, käsitöistä ja muusta kestävästä, mistä syystä emme myöskään sulje pois käsityö- ja muita vastaavia yrittäjiä, joten olkaapa rohkeasti vaan yhteydessä!

Hotel Krepelin - Apartments - B2 - Living room and bedroom

Majoitus

Kesämarkkinoilla meillä ei majoitusta ole tarjota, koska meillä on eräitä kanta-asiakkaita, jotka tulevat meille vuodesta toiseen. Kesämarkkina-ajan muut majoitusvaihtoehdot löytyvätkin siis täältä. Niistä mahdollisesti voisit harkita leirintäalueen mökkejä. Muut kun voivat heinäkuussa olla hintavia.

Muiden kuin kesämarkkinoiden aikaa majoitus Krepelinistä järjestyy kun vaan varaat sen noin kolme kuukautta etukäteen (pienenä majoituskohteena huoneistomme nimittäin varataan loppuun reilusti etukäteen joten tässä pitää olla ajoissa liikkeellä) 😉 Meillä on myös erittäin joustavat peruutusehdot.

Krepelinin majoituksen hinnat alkavat 80 eurosta per henki per yö asunnosta ja henkilömäärästä riippuen. Muista kohteista sinun pitää tarkistaa hinnat etukäteen itse.

Huomioithan, että aamiaista meillä Krepelinissä ei ole tarjota sillä jokaisesta huoneistosta löytyy oma keittiö ja sieltä perustarvikkeet. Kesäaikaan aamiaista kylläkin saa muutamastakin paikkaa läheltä ja niistä ja muista käytännön asioista kerromme täällä.

Krepelinin toinen omistaja Harri Alatalo 1810-luvun asussa

Kiinnostuitko?

Hinta: Krepelinin pihassa myyntipaikan vuokra on 10 euroa per metri per päivä.

Myyntipöytiä eikä telttoja meillä ole eli ne pitäisi tuoda mukana ja varsinkin teltta kannattaa olla koska ulkona ollaan ja säät tässä rannikolla vaihtelevat hyvinkin nopeasti.

Jos kiinnostuit myyntipaikasta niin soita Harrille 050 407 6684 tai meilaa harri at krepelin piste fi niin jutellaan sinulle sopiva vaihtoehto.

Tervetuloa historialliseen Kristiinankaupunkiin!

(Kuvassa Harri itse, joka usein tepastelee markkinoiden yhteydessä pihalla omassa 1810-luvun asussaan.)