Markkinat 1

Markkinamyyjäksi Kristiinankaupunkiin?

Markkinat 2

Etsimme markkinamyyjiä Kristiinankaupunkiin

Etsimme lisää markkinamyyjiä Kristiinankaupungin keskustassa olevaan Krepelinin pihaan sekä sitä vastapäätä olevalle Kirkkokadulle.

Aivan erityisesti meitä kiinnostavat kaikki käsityöläiset, antiikkimyyjät, taiteilijat ja muut käden taitajat, joilla on sellaisia tuotteita, joita ei tavallisilta markkinoilta saa. Myös kestävät, käsintehdyt, luonnonmukaiset, kierrätetyt ja muuten ekologiset tuotteet sekä kirpputorimyynti ovat tervetulleita.

Markkinoita järjestettiin Kristiinankaupungissa aikoinaan talkootöillä, mutta vuosien varrella niiden koko laajeni talkooporukan resursseja suuremmaksi joten niiden järjestäminen ulkoistettiin sittemmin suomalaiselle TMK:lle. Tästä syystä varsinaisella markkina-alueella myydään nykyään pääosin ruokaa ja tuontitavaraa. Me taas haluamme luoda Kristiinankaupunkiin vanhanajan markkinatunnelmaa.

Markkinat 1

Krepelinin piha

Krepelinin piha on aivan Kristiinankaupungin keskustassa oleva aito merikauppiaan pihapiiri. Päärakennus on vuodelta 1812 ja muut rakennukset vuosilta 1806 ja 1860. Lisää pihapiirin historiasta voit lukea täältä.

Me nykyiset omistajat, veljekset Harri ja Esko, asumme päärakennuksen yläkerrassa ja pidämme pihapiirissä Krepelinin huoneistohotellia. Olemme myös antiikkisukua: isoisämme Esko Jylli oli valtakunnan tasolla palkittu meklari jonka perintöä puolestaan isämme Pasi Jylli jatkoi pitkälle 2000-luvulle. Olemme siis molemmat viettäneet koko pienen ikämme kuolinpesiä tyhjentäen ja huutokaupoissa hääräten. Nykyään nyt kuitenkin keskitymme tähän hotellitoimintaan.

Krepelinin piha kesämarkkinoilla

Myyntiajat

Päivittäiset myyntiajat ovat yleensä klo 9-18 (sunnuntaisin 10-16).

Markkinoiden tarkat päivämäärät ilmoitetaan noin puoli vuotta etukäteen kaupungin matkailusivuston tapahtumakalenterista, joka löytyy täältä.

Markkinoita ovat:

  • Kaksipäiväiset Kristiinankaupungin Kevätmarkkinat ovat ennen tai jälkeen pääsiäisen la-su
  • Nelipäiväiset Kristiinankaupungin Kesämarkkinat heinäkuun puolivälissä to-su
  • Kaksipäiväiset Kristiinankaupungin Mikkelinmarkkinat taas syys-lokakuun vaihteessa la-su
  • Yllä olevan lisäksi pienempiä tori-iltoja järjestetään heinäkuussa keskiviikkoisin klo 17-20 (ns. Iltatori). Lue lisää Iltatorista täältä. Iltatoreille voi myös tulla myymään.
Krepelinin Antiikkipiha kesämarkkinoilla

Myyntipaikat Krepelinin pihassa

Krepelinin piha on läpi tontin kulkeva piha aivan Kristiinankaupungin keskustassa kivenheiton päästä torilta ja saa siksi aikaan kaupungin tapahtumien yhteydessä jatkuvan asiakasvirran pihan läpi.

Piha on pääosin soraa ja myyntipaikat sijaitsevat pääosin tällä soralla. Sen lisäksi on neljä nurmikkopaikkaa. Myyntipaikkoja on yhteensä kaksikymmentä alkaen 2×1 metristä 5×5 metriin. Tätä kirjoittaessa heinäkuussa 2023 kaikki Krepelinin pihapaikat ovat Kesämarkkinoilla varattuja, mistä syystä saimme käyttöön Kirkkokadun. Siitä lisää alempana.

Kirkkokatu

Kirkkokatu ja muut palvelut

Kirkkokatu on Krepelinin pihaa vastapäätä oleva mukulakivikatu, joka ei ole virallista TMK:n markkina-aluetta.

Kirkkokatu on meillä käytössä vain Kesämarkkinoiden yhteydessä.

Kirkkokatu on noin sata metriä pitkä ja myyntipaikkoja on sen kahdella sivulla, joten tänne mahtuu isompikin teltta.

Krepelinin pihasta löytyy kauppiaille tarkoitettu WC. Kirkkokadun alussa sijaitsee Eleonora Bed & Breakfast joka pitää tapahtumien yhteydessä kahvilaa ja sieltä saa sekä leivonnaisia että lämpimiä voileipiä ja salaatteja. Kivenheiton päästä löytyy lisäksi kolme ravintolaa, joissa lounasta saa noin 15 euron hintaan ja illallista usein a la carte-periaatteella. Ja toki markkinatorilla on paljon ruokamyyjiä.

 

Hotel Krepelin - Apartments - B2 - Living room and bedroom

Majoitus

Kesämarkkinoilla meillä ei majoitusta ole tarjota, koska meillä on kanta-asiakkaita, jotka tulevat meille vuodesta toiseen. Muut majoitusvaihtoehdot löytyvät täältä. Niistä mahdollisesti haluat harkita leirintäalueen mökkejä. Muut majoituspaikat kun voivat heinäkuussa olla hintavia.

Muiden kuin kesämarkkinoiden aikaa majoitus Krepelinistä järjestyy kun vaan varaat sen noin kolme kuukautta etukäteen (pienenä majoituskohteena huoneistomme nimittäin varataan loppuun reilusti etukäteen joten tässä pitää olla ajoissa liikkeellä) 😉 Meillä on myös erittäin joustavat peruutusehdot.

Krepelinin majoituksen hinnat alkavat 80 eurosta per henki per yö asunnosta ja henkilömäärästä riippuen. Ajantasaisen varaustilanteemme näet täältä.

Huomioithan, että aamiaista meillä Krepelinissä ei ole tarjota sillä jokaisesta huoneistosta löytyy oma keittiö ja sieltä perustarvikkeet. Kesäaikaan aamiaista kylläkin saa mm. naapuristamme Eleonora Bed & Breakfastistä ja siitä ja muista käytännön asioista kerromme täällä.

Krepelinin toinen omistaja Harri Alatalo 1810-luvun asussa

Hinta, vartiointi, purku, lastaus ja varaus

Hinta: myyntipaikan vuokra on 10 euroa per metri per päivä. Maksu käy käteisenä ja kortilla ja ALV-kuitti järjestyy tarvittaessa.

Myyntipöytiä eikä telttoja meillä ole eli ne pitäisi tuoda mukana ja varsinkin teltta kannattaa olla koska ulkona ollaan ja säät tässä rannikolla vaihtelevat hyvinkin nopeasti.

Rakentamaan voi tulla ensimmäistä päivää edeltävänä iltana tai ensimmäisen päivän aamuna klo 6 alkaen. Silloin autolla vielä pääsee myyntipaikan eteen.

Autot on parkkeerattavat keskustan ulkopuolelle, esim. Ulrika Eleonora-kirkon takana olevalle hiekkakentälle.

Vartiointi ei virallisesti kuulu hintaan, mutta koska Kirkkokatu ja Krepelinin piha ovat aivan keskustassa niin markkinavartijat liikkuvat molempien ohi joka tapauksessa eli käytännössä myyntipaikat ovat vartioitu. Kristiinankaupunki on myös erittäin turvallinen: meillä Krepelinissä suurin varkaus on ollut paketti grillimakkaraa viisi vuotta sitten 😉

Jos kiinnostuit myyntipaikasta niin soita Harrille 050 407 6684 tai meilaa harri at krepelin piste fi niin jutellaan sinulle sopiva vaihtoehto.

Tervetuloa historialliseen Kristiinankaupunkiin!

(Kuvassa Harri itse, joka usein tepastelee markkinoiden yhteydessä pihalla omassa 1810-luvun asussaan.)