Krepelinin piha helmikuussa 2023

2023 alkuvuosi

Hei!

Terveisiä Kristiinankaupungista! Täällä sen kuin vauhti vaan kiihtyy:

Uutisista nimittäin olet ehkä jo lukenut, että tänne on rakenteilla tai suunnitteilla paljon uusiutuvan energian hankkeita (YLE, HS).

Tämä on näkynyt meillä Krepelinissä niin, että työmatkalaisia on ollut syksystä 2022 alkaen enemmän kuin koskaan. Yksi yritys olisi jo keväällä -23 ollut valmis ostamaan koko meidän kapasiteetin vuodeksi. Jouduimme kuitenkin vielä kieltäytymään, olihan meillä jo kesä puoliksi myyty!

Tämä nyt kuitenkin sai aikaan sen, että asensimme pesukoneet myös Leivintuvan B1- ja B2-asuntoihin sekä D4:een. Nyt pesukoneet siis löytyvät kaikissa seitsemässä talviasuttavassa asunnossamme. D4:sta sekä D5:sta löytyy nykyään lisäksi ilmalämpöpumppu, joka sekä lämmittää että viilentää.

Mitä tämä taas tarkoittaa sinulle on se, että jos koskaan olet harkinnut hirsitalon ostoa täältä edes kakkosasunnoksi niin nyt on sen aika: asunnoista on huutava pula ja kaikenlaisia asumisjärjestelyitä etsitään kuumeisesti. Katsohan siis tästä Oikotien ja Etuoven ilmoitukset! 😉

Toisaalta: jos sinulla on tiedossa joku talo tai asunto, jota voisi vuokrata edes osa-aikaisesti niin ilmoita ihmeessä siitä Elinkeinokeskuksen Jannelle heti!

Kestävä matkailu

Kestävän matkailun työmme on jatkunut niin, että ilmoitimme VisitFinlandille kestävän matkailun mittaritietomme ja laskimme uudelleen hiilijalanjälkemme. Nämä molemmat löytyvät sivustomme STF-osiosta.

Olemme myös jatkaneet UNWTOn ”Glasgow declaration on climate action in tourism”-projektissa. Siinä kaikki suomalaiset mukana olevat matkailuyritykset kokoontuvat Teamsiin kerran kuussa jakamaan tietoa ja parhaita käytäntöjä hiilineutraalista matkailusta.

Projektin tarkoituksena on tehdä omassa yrityksessä hiilineutraaliuteen tähtääviä toimenpiteitä niin, että ne tukisivat globaalia hiilineutraalia 2050-tavoitetta. Tämä taas edellytti oman hiilijalanjäljen laskemista sekä omaa ilmastosuunnitelmaa jotka myös löytyvät tuolta samaiselta kestävän matkailun sivulta.

Lomat

Helpottaaksemme varsinkin ensikertalaisten tulemista Kristiinankaupunkiin saimme viime vuonna valmiiksi viimeisen Lomat-artikkelisarjan. Nyt lomaohjelmia on eri vuodenajoille kuusi erilaista ja päivitämme niitä jatkuvasti. Näitä voi mielellään jakaa kun joku kysyy: ”No mitä siellä Kristiinankaupungissa oikein voi tehdä?”.

Lomat sisältävät vuodenaikakohtaisesti vinkkejä minne Kristiinankaupungissa mennä, missä syödä ja mitä tehdä. Katso lomaohjelmat täältä.

Kelat

Vuonna 2023 olemme panostaneet ja tulemme edelleen panostamaan sisällöntuotossa Instagramin keloihin.

Kelat ovat kätevä tapa laittaa ”paljon tietoa pieneen tilaan”. Tässä ensi vaiheessa luomme kelat kaupungin tärkeimmistä tapahtumista, jotta voimme käyttää niitä ensi vuonna samojen tapahtumien mainontaan.

Toinen setti keloja ovat huoneistoesittelyt, joista muutama on jo julkaistu.

Kelat löytyvät kaikki yhdestä listasta tämän linkin takaa.

Saamaamme palautetta

Tässä muutamia viimeaikaisia palautteita:

”Uniikki paikka. Yövyimme voudin tuvassa. Kauniisti remontoitu. Kahdessa kerroksessa. Ihanan siistiä ja puhdasta. Astiasto riittävä vaativammallekin. Ilmalämpöpumppu! Ihan mahtava näin helteellä. Tulisimme mieluusti toistekin.”. 1.7.2023

”Cozy and idyllic. The staff and owners were friendly and helpful. Extra points for having tourist-friendly recommendations of places to visit and a list of cafés and restaurants. Will definitely stay here again!” 25.6.2023

”Hyvä työmaa majoitus. Ruoanlaitto onnistuu ja rauhallinen nukkua. Suosittelen!” 10.6.2023

Sellaista!

Paljon on siis tapahtunut ja lisää on tulossa loppuvuodesta.

Hyvää kesää ja syksyä sinulle VIP-lukija ja kuullaan ensi tammikuussa!

Terveisin veljekset Harri ja Esko

Harri ja Esko 2023