Krepelin - Kristiinankaupunki - Syksy - Keskustan siluetti

Syysloma

Kullankeltainen aurinko maalaa maiseman

Krepelin - Syksy - Auringonlasku Kanuunakallioilla

Syysloma Kristiinankaupungissa

Loma keskellä syksyä on hengähdystauko ja levähdyspaikaksi sopii hyvin Suomen ainoa Cittaslow-kaupunki Kristiinankaupunki.

Italiasta lähtöisin olevassa Cittaslow-filosofiassa painotetaan kiireetöntä elämää, paikallisuutta sekä inhimillisiä, ympäristöystävällisiä ja kestäviä ratkaisuja. Vuodesta 1999 lähtien Cittaslow-kaupungeiksi on ryhtynyt vajaat 300 alle 50 000 asukkaan kaupunkia ympäri maailmaa.

Cittaslow-tyyliin meillä Kristiinankaupungissakaan yleisötapahtumat eivät ole suuren suuria, huvipuistoja eikä muutakaan suurta metelin aiheuttajaa ole vaan pyrimme vaalimaan kaikkea aitoa, paikallista, käsintehtyä ja kestävää.

Tästä syystä kaupunki sopii hyvin historiasta, perinnerakentamisesta ja -korjauksesta sekä luonnosta kiinnostuneille. Tapahtummista mainittakoon Vanhanajan Toripäivä, Barokkimusiikkifestivaali sekä Mikkelinmarkkinat. Niiden tiedot löytyvät kaupungin Tapahtumakalenterista.

Krepelin - Syksy - Ulrika Eleonora

Meiltä löytyy

 • 300 puutalon muodostama, erilaisia tyylisuuntia edustavia vanhoja puutaloja joissa asumme ympäri vuoden ja kunnostamme jatkuvasti. Siksi kaupunkimiljöö säilyy ehjänä ja hyväkuntoisena.
 • Ainutlaatuisia museoita, jotka me Krepelinissä saamme järjestettyä auki myös virallisten aukioloaikojen ulkopuolella.
 • Muuttolintubongareille kaupungin Pohjoislahti ja Siipyyn kylän kuuluisa lintutorni
 • Pyhävuoren luontokeskus vaelluksia varten
 • Galleria Gottorp, jossa keskiajan noitien paikallishistoriasta selviää lisää
 • Kalastajille Lapväärtinjoki, jossa kalaa voi narrata syksylläkin
 • Pohjolan vanhin arkeologinen löytö Susiluola, joka on ainakin 74 000 vuotta vanha

Näistä aineksista voit koota sinulle sopivan hengähdystauon syksyn keskelle juuri silloin kun luonto on valmistautumassa talveen.

Hotelli Krepelin - Elämyspaketit - Historia

Saapumispäivänä

 1. Saapuminen Kristiinankaupunkiin ja majoittuminen.
 2. Muun ohjelman sopiminen sisäänkirjautumisen yhteydessä (katso lisää alta).
 3. Lyhyt kaupunkikävely esimerkiksi kaupungin Digikartan kanssa. Paperikarttoja löytyy myös Krepelinin huoneistosta ja vastaanotosta.
 4. Täältä voit katsella etukäteen Kristiinankaupungin syysmaisemia.
 5. Täältä puolestaan löytyy muut tämän seudun tapahtumat, jos haluat vierailla Pohjanmaalla muuallakin.
 6. Illallinen ravintola Crazy Catissä.
Hotelli Krepelin - Kauppa - Postikorttikokoelma - Stilleben - #16

Luonto

 1. Vaellusta Pyhävuorella.
 2. Torilta 10 minuuttia pohjoiseen löytyy Tiilitehtaanmäen luontopolku, jossa on erilaisia reittejä ja joka syksyisin kerää muuttolintuja levähtämään Pohjoishdelle. Kartta (ja muidenkin kaupungin vaelluspaikkojen tiedot) löytyvät täältä. Lähtöpisteen koordinaatit täällä.
 3. Pidemmän lenkin voi tehdä kävelemällä Kristiinankaupungin eteläkärkeen asti, josta löytyy suosittu ulkoilualue Kanuunakalliot. Kallioiden koordinaatit tässä.
 4. Kokeile valmiita pyöräreittejämme. Krepelinistä voi lainata pyöriä ilmaiseksi ja reitit löytyvät täältä.
 5. Kalastajien suosiossa on Lapväärtinjoki. Joessa on mm. taimenia, harjuksia sekä suvannoissa haukia ja isoja ahvenia. Lupatiedot täällä.
 6. Kiinnostaako alueen luonto yleensä. Täältä löydät selvityksen kiinnostavista maa-alueista.
 7. Harrastatko lintuja? Kaupungin lintujenkatselupaikat löytyvät täältä.
Hotelli Krepelin - Sauna

Elämykset

 1. Voit sopia paikallisen asukkaan toteuttamasta Doerz-elämyksestä kaupungin matkailusivujen kautta.
 2. Kahvia saa mm. Cafe A Piece of Cakesta. Krepelinin huoneistossasi sinulla on myös oma keittiö, jossa ruokien valmistus käy kätevästi modernein välinein. Katso kaikki huoneistokuvaukset täältä.
 3. Arkisin voi lounaan syödä joko ravintola Jungmannissa, Gastrossa tai Crazy Catissä.
 4. Liitä Krepelinin varaukseesi yksi tai useampi meidän elämyspaketeista. Sovi tästä varausta tehdessäsi.
 5. Kaupungin tapahtumat, nähtävyydet, ostokset ja muut elämykset löytyvät täältä. Matkailutoimisto auttaa ja neuvoo aina kaikissa asioissa. Syksyn ohjelmasta mainittakoon Vanhanajan Toripäivä, Barokkimusiikkifestivaali ja Mikkelinmarkkinat.
 6. Päivän jälkeen maistunee sauna? Krepelinin asiakassauna löytyy pihapiiristämme ja lämpiää puolessa tunnissa. Voit varata sen soittamalla meille vastaanottoon 0400 987 978 tai sopia oman aikasi sisäänkirjautumisen yhteydessä. Valokuvia saunasta löytyy täältä.
Hotel Krepelin - Rooms - A3 - Bedroom - Large

Nähtävyydet ja ostokset

 1. Vieraile ainutlaatuisessa Lebellin kauppiaantalossa, jossa näet miten vauras kauppiasperhe eli 1700-luvulla. Ota yhteyttä etukäteen niin järjestämme museon auki sinulle.
 2. Jos keskiajan noitien paikallishistoria kiinnostaa enemmän, on Galleria Gottorpissa kiinteä näyttely aiheesta.
 3. Palokunta- ja Merimuseossa taas on paljon koettavaa paikallisen palokuntatoiminnan ja merenkulun historiasta
 4. Jos sinua kiinnostaa omatoiminen tutustuminen muuhun nähtävyyteen, museoon tai muuhun kohteeseen sen aukioloaikojen ulkopuolella, ota yhteyttä varausta tehdessäsi. Saamme järjestettyä monet paikat auki lyhyelläkin varoitusajalla.
 5. Ostospaikoista voimme suositella tyylikästä pientä Kunstkomeroa. Tarkista aukioloajat täältä.
 6. Lähtiessäsi haluat ehkä ostaa mukaasi pienen palan Kristiinankaupunkia? Krepelinin verkkokauppaan olemme keränneet paikallisesti tuotettuja, tehtyjä tai hankittuja tuotteita ja niitä voi katsella täällä. Tuotteita voi tulla katselemaan myös meidän vastaanottoon päärakennuksen yläkertaan.
Krepelin - Syksy - Kissanpiiskaajankujan tienviitta

”Länsirannikon kätketty helmi ”Christinae Stadh” edustaa Suomen oloissa harvinaisen hyvin säilynyttä tyylikästä puukaupunkia, joka on varjeltunut pohjoismaisten kaupunkien suurelta vitsaukselta: tulipalolta. Hyvin hoidetut puutalot, pääosin 1700- ja 1800-luvulta reunustavat säännönmukaisesti katuverkkoa, ja keskiössä UPEA kaupungintalo.”

”Oma majapaikkamme, Hotelli Krepelin tarjoaa Suomen oloissa nostalgisen tyylikästä huoneistomajoitusta vuodelta 1812 peräisin olevassa ent. merikapteenin hyvin säilyneessä talossa. Aika harvoin kotimaan kohteissa tulee tämä tunne – hei tää on melkein kuin Euroopassa – mutta nyt tuli 👍

”Kaunis vanha rakennus ja ystävällinen vastaanotto. Tänne voisimme tulla uudestaan.”

Krepelin - Huoneistot - A1 - Olohuoneen tuolit

Tervetuloa Kristiinankaupunkiin!

Krepelinin varaustiedustelut tällä lomakkeella tai suoraan Booking.comista.