Krepelin - Kristiinankaupunki - Syksy - Keskustan siluetti

Syysloma

Lomaile Suomen idyllisimmässä puutalokaupungissa

Krepelin - Syksy - Auringonlasku Kanuunakallioilla

Syysloma Kristiinankaupungissa

Loma keskellä syksyä on hengähdystauko ja levähdyspaikaksi sopii hyvin Suomen ainoa Cittaslow-kaupunki ja Visit Finlandin valtakunnallisesti toinen Kestävän Matkailun destinaatio Kristiinankaupunki.

Italiasta lähtöisin olevassa Cittaslow-filosofiassa painotetaan kiireetöntä elämää, paikallisuutta sekä inhimillisiä, ympäristöystävällisiä ja kestäviä ratkaisuja. Vuodesta 1999 lähtien Cittaslow-kaupungeiksi on ryhtynyt vajaat 300 alle 50 000 asukkaan kaupunkia ympäri maailmaa. Vastuullisesta matkailusta puolestaan kaupunki kertoo täällä.

Cittaslow-tyyliin meillä Kristiinankaupungissakaan yleisötapahtumat eivät ole suuren suuria ja huvipuistoja eikä muutakaan suurta metelin aiheuttajaa ole vaan pyrimme vaalimaan kaikkea aitoa, paikallista, käsintehtyä ja kestävää. Tästä syystä kaupunki sopii hyvin historiasta, perinnerakentamisesta ja -korjauksesta sekä luonnosta kiinnostuneille.

Krepelin - Syksy - Ulrika Eleonora

Meiltä löytyy

300 puutalon muodostama, erilaisia tyylisuuntia edustavia vanhoja puutaloja joissa asumme ympäri vuoden ja kunnostamme jatkuvasti. Siksi kaupunkimiljöö säilyy ehjänä ja hyväkuntoisena.

Ainutlaatuisia museoita

Erilaisia luontokohteita vaelluksia ja kävelyjä varten

Tapahtumia ja elämyksiä pitkin syksyä

Näistä aineksista voit koota sinulle sopivan hengähdystauon syksyn keskelle juuri silloin kun luonto on valmistautumassa talveen

Katso kaupungin syysmaisemia etukäteen täältä

Krepelin - Historia - Erik Holmström

Saapumispäivänä

 1. Saapuminen Kristiinankaupunkiin ja majoittuminen.
 2. Muun ohjelman sopiminen sisäänkirjautumisen yhteydessä (katso lisää alta).
 3. Lyhyt kaupunkikävely esimerkiksi kaupungin Digikartan kanssa. Paperikarttoja löytyy myös Krepelinin huoneistosta ja vastaanotosta.
 4. Täältä puolestaan löytyy muut tämän seudun tapahtumat, jos haluat vierailla Pohjanmaalla muuallakin.
 5. Jos haluat vierailla Kristiinankaupungissa nimenomaan ruskan aikaan, katso ruskan eteneminen Visit Finlandin Ruskavahdista!
 6. Illallinen ravintola Crazy Catissä.
Hotelli Krepelin - Ohjelmasuositus - Syksy

Luonto

 1. Vaellusta Pyhävuorella.
 2. Torilta 10 minuuttia pohjoiseen löytyy Tiilitehtaanmäen luontopolku, jossa on erilaisia reittejä ja joka syksyisin kerää muuttolintuja levähtämään Pohjoislahdelle. Kartta (ja muut kaupungin vaelluspaikkojen tiedot) löytyvät täältä. Luontopolun lähtöpisteen koordinaatit täällä.
 3. Pidemmän lenkin voi tehdä kävelemällä Kristiinankaupungin eteläkärkeen asti, josta löytyy suosittu ulkoilualue Kanuunakalliot. Kallioiden koordinaatit tässä.
 4. Kokeile valmiita pyöräreittejämme. Krepelinistä voi lainata pyöriä ilmaiseksi ja reitit löytyvät täältä.
Hotelli Krepelin - Sauna

Elämykset

 1. Voit sopia paikallisen asukkaan toteuttamasta Doerz-elämyksestä kaupungin matkailusivujen kautta.
 2. Osallistu Kummituskävelylle! Jännittäviä Kummituskävelyjä järjestetään ympäri vuoden ja ne sopivat niin aikuisille kuin lapsillekin. Katso päivät ja ajat täältä.
 3. Kaupungin tapahtumat, nähtävyydet, ostokset ja muut elämykset löytyvät täältä. Matkailutoimisto auttaa ja neuvoo aina kaikissa asioissa.
 4. Päivän jälkeen maistunee sauna? Krepelinin asiakassauna löytyy pihapiiristämme ja lämpiää puolessa tunnissa. Voit varata sen soittamalla meille vastaanottoon 0400 987 978 tai sopia oman aikasi sisäänkirjautumisen yhteydessä. Valokuvia saunasta löytyy täältä.
Hotel Krepelin - Rooms - A3 - Bedroom - Large

Ruoka ja ostokset

 1. Arkisin voi lounaan syödä esim. kestävän matkailun ravintoloissamme Jungmannissa, Cafe Tinkassa tai Crazy Catissä, tai Gastrossa
 2. Kahvia, leivonnaisia ja kevyttä lounasta saa myös Eleonora Cafesta.
 3. Krepelinin huoneistossasi sinulla on myös oma keittiö, jossa ruokien valmistus käy kätevästi modernein välinein. Katso kaikki huoneistokuvaukset täältä.
 4. Ostospaikoista voimme suositella A. Talas Second Handiä sekä Susanne’s Shopia läheisessä Lapväärtin kylässä.
Krepelin - Syksy - Kissanpiiskaajankujan tienviitta

”Länsirannikon kätketty helmi ”Christinae Stadh” edustaa Suomen oloissa harvinaisen hyvin säilynyttä tyylikästä puukaupunkia, joka on varjeltunut pohjoismaisten kaupunkien suurelta vitsaukselta: tulipalolta. Hyvin hoidetut puutalot, pääosin 1700- ja 1800-luvulta reunustavat säännönmukaisesti katuverkkoa, ja keskiössä UPEA kaupungintalo.”

”Oma majapaikkamme, Hotelli Krepelin tarjoaa Suomen oloissa nostalgisen tyylikästä huoneistomajoitusta vuodelta 1812 peräisin olevassa ent. merikapteenin hyvin säilyneessä talossa. Aika harvoin kotimaan kohteissa tulee tämä tunne – hei tää on melkein kuin Euroopassa – mutta nyt tuli ?

”Kaunis vanha rakennus ja ystävällinen vastaanotto. Tänne voisimme tulla uudestaan.”

Krepelin - Huoneistot - A1 - Olohuone

Tervetuloa Kristiinankaupunkiin!

Tällä sivulla on vain muutamia esimerkkejä. Ladattavan ajantasaisen ohjelman löydät täältä.

Krepelinin varaukset suoraan varausjärjestelmästämme täältä.

Lähtiessäsi haluat ehkä ostaa mukaasi pienen palan Kristiinankaupunkia? Krepelinin verkkokauppaan olemme keränneet paikallisesti tuotettuja, tehtyjä tai hankittuja tuotteita ja niitä voi katsella täällä. Tuotteita voi tulla katselemaan myös meidän vastaanottoon päärakennuksen yläkertaan.