Krepelin - Kristiinankaupunki - Rantamakasiinit

Kesäloma

Ohjelmaehdotus kesälomaksi Kristiinankaupungissa

Kristiinankaupungin Raatihuone

Kesä Kristiinankaupungissa

Kun olet jo nähnyt kaiken ja haluat ottaa lomallasi rennosti, on aika tulla Suomen länsirannikolle ja kokea sen idylliset puutalokaupungit. Näitä ovat Uusikaupunki, Rauma, Porin Reposaari, Kaskinen, Pietarsaari, Kokkola, Uusikaarlepyy – sekä tietenkin Kristiinankaupunki.

”Länsirannikon kätketty helmi ”Christinae Stadh” edustaa Suomen oloissa harvinaisen hyvin säilynyttä tyylikästä puukaupunkia, joka on varjeltunut pohjoismaisten kaupunkien suurelta vitsaukselta: tulipalolta. Hyvin hoidetut puutalot, pääosin 1700- ja 1800-luvulta reunustavat säännönmukaisesti katuverkkoa, ja keskiössä UPEA kaupungintalo.” Laura Kolbe

Eikä siinä vielä kaikki: olemme Suomen ainoa Cittaslow-kaupunki. Cittaslow korostaa kiireetöntä elämää ja paikallisuuden kunnioittamista sekä inhimillisiä ja kestäviä ratkaisuja. Lue lisää tästä. Sen lisäksi olemme toinen Visit Finlandin sertifioima kestävän matkailun destinaatio. Siitä lisää täällä.

Ota Kristiinankaupunki osaksi tämän vuoden länsirannikon kierrostasi. Sata syytä matkailla-kampanjasta löydät lisää suosituksia. Valitse etusivun hakukenttään ”Pohjanmaa” niin näet kaikki kohteet: 100syyta.fi.

Hotel Krepelin - Rooms - A3 - Kitchen, living room & large bedroom

Mutta asiaan:

 1. Tee varaus Krepeliniin (ja jos olemme täynnä, katso muut vaihtoehdot täältä)
 2. Saavu Kristiinankaupunkiin. Paras reitti on kääntyä kaupunkiin Valtatie 8:lta Lapväärtin kohdalta. Silloin koko kaupunki avautuu eteesi vanhan rautatiesillan kohdalta. Siinä voi jo ottaa ensimmäisen selfien! 😉
 3. Majoittuminen
 4. Muun ohjelman sopiminen sisäänkirjautumisen yhteydessä (lue alempana olevat kohdat).
 5. Lyhyt kaupunkikävely esimerkiksi kaupungin Digikartan kanssa. Paperikarttoja löytyy myös Krepelinin huoneistojen infolaatikoista ja vastaanotosta.
 6. Täältä voit katsella millaisia kuvia kaupungista saa kesäisin.
 7. Illallinen ravintola Crazy Catissä torilla.
Hotelli Krepelin - Kauppa - Postikorttikokoelma - Kristiinankaupunki - Lebellin Kauppiaantalo

Seuraavana päivänä

 1. Vieraile ainutlaatuisessa Lebellin kauppiaantalossa, jossa näet miten vauras kauppiasperhe eli 1700-luvulla.
 2. Istu hetkeksi kahville naapuritalo Felénin pihalle.
 3. Torin pohjoispuolella, ns. Wendelinin talon eli nykyisen Kaupunginkirjaston yläkerrassa puolestaan on Merimuseo. Sisäänkäynti takapihalta. Täällä näet minne asti kristiinankaupunkilaiset laivat matkustivat 1800-luvulla ja millaista elämä merillä oli.
 4. Vielä vähän eteenpäin Rantakatua pohjoiseen, numerosta 39, löytyy tyylikäs Kunstkomero, jossa design-tuotteita. Tarkista aukioloajat täältä.
 5. Arkisin voi lounaan syödä joko ravintola JungmannissaGastrossa tai Crazy Catissä.
 6. Jälkiruuaksi suosittelemme Suomen suurimpia jäätelöannoksia Pukinsaaren Leirintäalueella.
 7. Tai herkkuja, joita löytyy naapurimme Eleonora Bed & Breakfastin kahvilasta. Aukioloajat täällä.
 8. Illallisen voit halutessasi valmistaa omassa Krepelinin huoneiston keittiössäsi ja kattaa sen vaikka meidän pihalle
 9. Jos energiaa riittää, voi vielä pyöräillä Krepelinin ilmaisilla polkupyörillä Alesundin kalastajakylään katsomaan auringonlaskua.
Hotelli Krepelin - Ohjelmasuositus - Kesä

Luonto

 1. 15 minuuttia kaupungin keskustasta itään löytyy Pyhävuoren ulkoilukeskus, josta löytyy vaellusreittejä, uimaranta, kuntoportaat ja ulkoilmakuntosali
 2. Torilta 10 minuuttia pohjoiseen löytyy Tiilitehtaanmäen luontopolku, jossa on erilaisia reittejä. Kartta (ja kaupungin muidenkin vaelluspaikkojen tiedot) löytyvät täältä. Lähtöpisteen koordinaatit täällä.
 3. Kävele tai pyöräile kaupungin eteläkärkeen Kanuunakallioille tai kaupungin länsilaidalle Leppäsalmeen, jossa voi käydä uimassa meressä. Laiturin koordinaatit tässä.
 4. Kokeile kaupungin valmiita pyöräreittejä. Krepelinistä voi lainata pyöriä ilmaiseksi ja reitit löytyvät täältä.
 5. Kalastajien suosiossa on Lapväärtinjoki, jossa taimen liikkuu läpi kesän. Joessa on myös harjuksia sekä suvannoissa haukia ja isoja ahvenia. Lupatiedot täällä.
 6. Kiinnostaako alueen luonto yleensä. Täältä löydät selvityksen kiinnostavista maa-alueista.
 7. Harrastatko lintuja? Kaupungin lintujenkatselupaikat löytyvät täältä.
 8. Raatihuoneen takaa löytyy myös pururata. Lähtöpaikan koordinaatit tässä.
Hotelli Krepelin - Elämyspaketit - Wellness

Elämykset

 1. Voit sopia paikallisen asukkaan toteuttamasta Doerz-elämyksestä kaupungin matkailusivujen kautta. Täältä löytyy mm. kaupunkikierroksia, kajakkeja, veneilyä saaristossa, piknik-kori, taidetta, noitia ja sup-lautailua.
 2. Doerzeista erityisesti mainittakoon Kummituskävely. Jännittäviä koko perheen Kummituskävelyjä järjestetään ympäri vuoden. Katso päivät ja ajat täältä.
 3. Liitä Krepelinin varaukseesi yksi tai useampi meidän elämyspaketeista. Sovi tästä varausta tehdessäsi.
 4. Kristiinankaupunki julkaisee lasten kesälomien aluksi aina kaupungin oman kesälomaohjelman kaupungin kotisivujen Uutiset-osastossa.
 5. Katso kaupungin tulevat tapahtumat täältä. Kesän ohjelmasta mainittakoon Avoimet Portit, koko perheen Kesämarkkinat sekä Cittaslow-viikko.
 6. Carlsron museo kaupungin pohjoispuolella on myös elämys itsessään ja sen tiloissa järjestetään kesäisin aina taidenäyttely. Lue lisää täältä.
 7. Kaupungin nähtävyydet, ostokset ja muut elämykset löytyvät täältä.
 8. Matkailutoimisto auttaa ja neuvoo aina kaikissa asioissa.
Hotelli Krepelin - Kauppa - Postikorttikokoelma - Kristiinankaupunki - Krepelinin päärakennus

Tervetuloa!

Krepelinin varaukset suoraan meidän varausjärjestelmästä ja tiedustelut tällä lomakkeella.

Lähtiessäsi haluat ehkä ostaa mukaasi pienen palan Kristiinankaupunkia? Krepelinin verkkokauppaan olemme keränneet paikallisesti tuotettuja, tehtyjä tai hankittuja tuotteita ja niitä voi katsella täällä.

Tuotteita voi tulla katselemaan myös meidän vastaanottoon päärakennuksen yläkertaan.

Hotel Krepelin - Rooms - A2 - Bedroom

”Hotelli Krepelin tarjoaa Suomen oloissa nostalgisen tyylikästä huoneistomajoitusta vuodelta 1812 peräisin olevassa entisessä merikapteenin hyvin säilyneessä talossa. Aika harvoin kotimaan kohteissa tulee tämä tunne – hei tää on melkein kuin Euroopassa – mutta nyt tuli ?”. Laura, Suomi.

“Ystävällinen, yksilöllinen ja joustava palvelu. Kiitos upeasta majoituskokemuksesta!” Titta, Suomi

“Tunnelmallinen paikka, lämmin vastaanotto ja hiirenhiljaista rauhaa tilavassa huoneistossa historiallisessa puukaupungissa. Mahtava sijainti torin kulman takana. Erityismaininta saunatuvasta – se on pakko kokea!”